Elżbieta Gmurczyk
Dyplomowany dietetyk, specjalista do spraw żywienia człowieka zdrowego oraz chorego, specjalista ds. nutrigenomiki. Ukończyła wydział Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Od kilkunastu lat pracuje ze zdrowymi i chorymi osobami, dorosłymi i dziećmi, a także osobami o szczególnych potrzebach żywieniowych np. z kobietami w ciąży i karmiącymi piersią. Doradza prawidłowy sposób odżywiania i wspiera swoich pacjentów w procesie zmiany nawyków żywieniowych. Zajmuje się osobami z chorobami dietozależnymi (cukrzyca, choroby tarczycy, nadciśnienie, dna moczanowa, alergie i inne).Doświadczenie zawodowe zdobywała w przyszpitalnej poradni diabetologicznej Samodzielnego Publicznego Centralnego Szpitala Klinicznego w Warszawie, na oddziale dziecięcym Uzdrowiskowego Szpitala Klinicznego w Ciechocinku oraz w Sanatorium Uzdrowiskowym w Nałęczowie skupiającym się na pracy z osobami ze schorzeniami układu krążenia. Pracę kontynuowała następnie w warszawskich poradniach dietetycznych i centrach medycznych. Konsultowała także sposób odżywiania pacjentów w programie spersonalizowanych badań kodu genetycznego dla osób, dla których przeprowadzono test genetyczny pod kątem predyspozycji do określonych chorób, nietolerancji pokarmowych oraz otyłości. Zalecenia żywieniowe dla pacjentów opracowuje z uwzględnieniem nie tylko pod kątem zdrowia i skuteczności, ale także upodobań kulinarnych i praktycznych możliwości ich wdrożenia w życie.